Решението за промяна на кариерния път не е лесно. Но още по-трудно е след това осъществяването на набелязаната нова цел. Различни източници сочат, че промяната в кариерната посока ще става все по-характерна за съвременното общество, като се очаква човек да прави между 2 и 7 ❗ сериозни промени в професионалния си път.

В същото време обаче работодателите търсят предимно утвърдени специалисти и кандидатите с дългогодишен опит в една сфера, дори и след надлежно изкарани курсове за преквалификация много трудно успяват да сменят руслото си на развитие. Ако и ти си сред тези хора, е хубаво да знаеш, че е много вероятно да минеш през поредица от разочарования – от това да не ти се обаждат за интервюта, през това да се чувстваш недооценен/а, неразбран/а, отхвърлен/а, в безпътица и безнадежност. 

Но важното е да продължиш да опитваш, да се учиш от неуспехите, да търсиш нови врати, да хващаш дори заобиколни пътища, ако се налага, да експериментираш, да пробваш варианти, да използваш всички ресурси, които са ти налични. Защото пътят не е прав, нито равен, нито лесен за минаване. Но си струва. За да бъдеш себе си.

……………………………….

Ако търсиш подкрепа в откриването на следващата кариерна стъпка, свържи се с мен на mycareer@iskrabankova.com.

Повече за индивидуалните кариерни консултации може да научиш тук.

Мечтай. Сбъдвай. Бъди.

Последвай ме:
LinkedIn
Facebook
Instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *