Избор на нова кариерна посока – минало, настояще, бъдеще

Ако сме на кариерен кръстопът и се чудим накъде да продължим, полезно би било да забавим темпото и 🔎 да се вгледаме в траекторията на живота си – от детство през настояще до мечтите, които имаме за бъдещето:

📽 Погледът назад към миналото дава възможност да разберем кои сме, какви традиции и ценности носим, защо реагираме по определени начини, какво е повлияло върху изграждането на нашия светоглед. Миналото определя нашата идентичност и през ясното разбиране на взаимовръзките му с настоящето можем да вземем решение за промяна в курса на живота си.

💡 Анализът на настоящето разширява светогледа ни, помага ни да се ориентираме в нещата, които ни носят удовлетворение днес и тези, които изчерпват опустошително енергията ни. Приоритетите се сменят в хода на живота. Това, че нещо ни е носило удовлетворение, когато сме били на 20 г. съвсем не значи, че ще е валидно за нас на 30- или 40-годишна възраст. Разбирането и приемането на това кои сме и какво искаме сега е в основата на избора ни за следваща професионална цел.

🎡 Визуализацията и мечтаенето за бъдещето мотивира, дава енергия и поддържа отдадеността ни. Планирането на това как да постигнем целите си помага за ясно приоритизиране и висока организираност, които са предпоставки за успех на начинанията ни.

Изборът на кариерна посока включва анализ на минало, настояще, бъдеще.

……………………………………..

Ако търсиш подкрепа в откриването на следващата кариерна стъпка и подготовката за интервю за работа, свържи се с мен на mycareer@iskrabankova.com.

Повече за индивидуалните кариерни консултации може да научиш тук.

Мечтай. Сбъдвай. Бъди.

––––––––

Беше ли ти полезно съдържанието на този пост? Ако „да“, натисни „Харесвам“ бутона, за да знам, че има смисъл да продължавам да създавам и качвам съдържание. Писането е самотно занимание и само през споделената обратна връзка се ориентирам кои теми са значими и ценни за хората, които четат постовете ми. Благодаря ти за подкрепата!

Последвай ме:
LinkedIn
Facebook
Instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *