Уъркшоп „Интервюта за работа – как да се подготвим успешно“

За кого е подходящ този тренинг?

 • За търсещите работа, които искат да се представят убедително на интервюта за работа;
 • За по-интровертните натури, които се чувстват неловко да „продават“ себе си;
 • За по-екстровертните натури, които усещат, че понякога казват повече, отколкото е уместно по време на интервю;
 • За перфекционистите, които имат нужда да валидират постиженията си, за да се представят успешно на интервюта за работа;
 • За тези, които се притесняват от срещи с нови хора и искат да усвоят техники за контрол на тревожността преди интервю.

Каква е целта на тренинга?

Целта на този тренинг е да те подпомогне да презентираш убедително себе си по време на интервюта за работа.

Централна ос, около която е изграден, е автентичността и развиване на умението да представяме силните си умения по утвърждаващ начин.

Ще се упражняваме в тънкостите на ефективната самопрезентация и ще разбереш как да използваш своята уникалност като предимство, създавайки силен и запомнящ се професионален образ.

Какво може да научиш от тренинга?

 • Как да изведеш и покажеш своите предимства убедително:

През серия от упражнения всеки участник в тренинга ще изведе и систематизира своите силни страни, умения, знания, ценности, интереси и минали успехи. Ще се учи да ги представя така, че да звучат убедително и в унисон с това, което работодателите търсят.

 • Какво търсят работодателите:

Ще се опитаме да сложим обувките на интервюиращите и да видим какво търсят те в кандидатите, но не за да казваме това, което искат да чуят, а за да презентираме онези неща от нашия опит, които са релевантни на това, което се търси в позицията. Ще говорим за т.нар. когнитивни предубеждения (cognitive biases), които несъзнателно се проявяват при интервюиращите, как те влияят върху оценката им и какво можем ние да направим, за да работят в наша полза, а не срещу нас.

 • Как да се справяме с трудните въпроси:

Тук няма да обсъждаме въпросите за знания, а онези чувствителни теми, които притесняват много хора. „Ще имате ли скоро деца?“, „Кои са Вашите слаби страни?“, „Как се виждате след 5 години?“ са само част от онези въпроси, които притесняват мнозина. Заедно ще помислим какво значи да отговориш добре на такива въпроси.

 • Език на тялото:

Ще изследваме колко е важно „как“ казваме това, което казваме, а не само „какво“ казваме. Ще говорим за езика на тялото и най-честите невербални грешки, които саботират представянето ни и как през осъзнатост да се опитаме да ги избегнем.

 • Какви въпроси да зададем в края на интервюто:

Интервютата за работа са двупосочна интеракция. Толкова често кандидатите се притесняват да зададат въпроси накрая, а те са от особено значение, за да можем да придобием яснота дали искаме да сме част от компанията. Ще разгледаме някои универсални въпроси, които ни носят полезна информация, а отделно – всеки участник ще направи свой списък с въпроси, ключови за него.

 • Техники за овладяване на притесненията от интервютата за работа:

Основна роля да овладеем тревожността ще има цялостната подготовка, която тренингът дава. Това да знаем какво искаме да кажем и как да го кажем. Това да знаем какво търсим от бъдещия работодател и как да попитаме дали компанията го предлага. Но все пак ще разгледаме и няколко конкретни техники, предназначени за овладяване на тревожността преди интервюто за работа.

Формат на тренинга:

Тренингът ще се проведе на живо, в зала, в малка група до 8 човека.

Какво ще включва:

 • Ще има кратки лекционни части, с информационна и обучителна цел.
 • Най-голям превес в програмата ще имат упражненията – самостоятелни, по двойки или в групи. Ще учим, като търсим отговори в себе си. Ще учим и през интеракцията с другите, ще предизвикваме собствената си перспектива. Ще търсим решения там, където преди сме виждали проблеми.
 • „Въпроси и отговори“ сесии, където ще имаш възможността да питаш неща по темата, които не са били засегнати, а те вълнуват.

Водещ на тренинга:

Аз съм Искра Банкова, консултант по кариерна промяна и професионално ориентиране (GCDF certified) с 15+ години опит в корпоративния HR и подбор на персонал. Помагам на хора, които са на професионален кръстопът, да намерят яснота каква кариера им приляга и какъв тип работа би им донесла удовлетворение и смисъл.

Професионалният ми път е основно във вътрешни HR отдели в международни компании от телеком и IT сектора: Yettel (ex. Telenor), Paysafe Group, GTT (ex. Interoute), Valuety HR. Минала съм през всички стълбички на йерархията, от стажант до мениджър на екип, като над 7 години съм ръководила дейността по подбор в различни организации.

В професионалния си път съм провела над 8,000 интервюта с кандидати за работа – от стажантски през експертни до директорски роли. Работила съм както във вътрешни HR отдели, което ми е позволило да вникна в дълбочина на това какво търсят компаниите, така и в агенции за подбор, които са ме обогатили с консултантски опит и по-задълбочено разбиране за стремежите на кандидатите. 

Условия и записване:

Дата на провеждане: 02 декември 2023 (събота)

Продължителност: Eднодневен уъркшоп от 10:00 – 18:30 с един час обедна почивка и три междинни почивки от 15 минути.

Локация: гр. София, бул. „България“53

Формат: На живо, работа в група до 8 човека

Инвестиция:

Вариант 1: Пакет „Стандарт“ – 120 лв.
👉Еднодневно практическо обучение:
Запознаване с водещи теми и техники за успешно явяване на интервюта за работа
Индивидуални упражнения
Участие в дискусии по двойки и в група
👉Включени помагала и материали за ползване по време и след обучението:
Личностни самооценъчни въпросници
Разпечатана книжка с теория и упражнения
👉В цената са включени също:
Почивки с осигурено кафе, чай, вода, сладки и соленки
Вариант 2: Пакет „ЕКСТРА“ – 170 лв.
Всичко изброено в „Стандарт“ +
Индивидуална среща (60 мин.), насрочена в удобен ден/час, след приключване на уъркшопа (на цена 50 лв. вместо стандартната от 65 лв.), на която да разиграем индивидуално интервю за работа. Даване на конкретни насоки за подобрение.

Отстъпки:

 • При ранно записване до 25.11.2023 – 10% отстъпка от цената
 • Доведи приятел“ опция: Ако се запишеш заедно с твой приятел и двамате ще ползвате 5% отстъпка от цената.

Начин на плащане: по банков път преди тренинга, след потвърждение за включване.*

* Мястото се пази до 5 работни дни след заявен интерес, след което, ако не бъде платена фактурата, се преотстъпва на следващия заявил интерес.

Запази своето място, като ми пишеш на mycareer@iskrabankova.com.