За кого е подходящ този тренинг?

 • За търсещите работа, които искат да се представят убедително на интервюта за работа;
 • За по-интровертните натури, които се чувстват неловко да „продават“ себе си;
 • За по-екстровертните натури, които казват повече, отколкото е уместно по време на интервю;
 • За перфекционистите, които имат нужда да валидират постиженията си, за да се представят успешно на интервюта за работа;
 • За тези, които се притесняват от срещи с нови хора и искат да усвоят техники за контрол на тревожността преди интервю.

Каква е целта на тренинга?

Целта на този тренинг е да те подпомогне да презентираш убедително себе си по време на интервюта за работа. Централна ос, около която е изграден, е автентичността и развиване на умението да представяме силните си умения по утвърждаващ начин.

В този тренинг няма да откриеш съвети за шаблонни отговори, нито да наизустяваме добре звучащи фрази. Силно вярвам, че за да бъдем успешни, е важно да открием компания и позиция, които са в унисон с нашите ценности, разбирания, качества и потенциал. А за да можем да я открием и да бъдем уверени, че сме приети такива, каквито сме, е важно да бъдем себе си.

Тренингът няма за цел да подготви универсални бойци, които получават предложения от всяка компания, за която кандидатстват. Но това, което можеш да очакваш, е да ти даде възможността да откриеш и събереш всички свои качества и умения в един букет и да знаеш как да го презентираш пред компаниите, за които ти искаш да работиш.

Какво може да научиш от тренинга?

 • Как да изведеш и покажеш своите предимства убедително:

През серия от упражнения всеки участник в тренинга ще изведе и систематизира своите силни страни, умения, знания, ценности, интереси и минали успехи. Ще се учи да ги представя така, че да звучат убедително и в унисон с това, което работодателите търсят.

 • Какво търсят работодателите:

Ще се опитаме да сложим обувките на интервюиращите и да видим какво търсят те в кандидатите, но не за да казваме това, което искат да чуят, а за да презентираме онези неща от нашия опит, които са релевантни на това, което се търси в позицията. Ще говорим за т.нар. когнитивни предубеждения (cognitive biases), които несъзнателно се проявяват при интервюиращите, как те влияят върху оценката им и какво можем ние да направим, за да работят в наша полза, а не срещу нас.

 • Как да се справяме с трудните въпроси:

Тук няма да обсъждаме въпросите за знания, а онези чувствителни теми, които притесняват много хора. „Ще имате ли скоро деца?“, „Кои са Вашите слаби страни?“, „Как се виждате след 5 години?“ са само част от онези въпроси, които притесняват мнозина. Заедно ще помислим какво значи да отговориш добре на такива въпроси.

 • Език на тялото:

Ще изследваме колко е важно „как“ казваме това, което казваме, а не само „какво“ казваме. Ще говорим за езика на тялото и най-честите невербални грешки, които саботират представянето ни и как през осъзнатост да се опитаме да ги избегнем.

 • Какви въпроси да зададем в края на интервюто:

Интервютата за работа са двупосочна интеракция. Толкова често кандидатите се притесняват да зададат въпроси накрая, а те са от особено значение, за да можем да придобием яснота дали искаме да сме част от компанията. Ще разгледаме някои универсални въпроси, които ни носят полезна информация, а отделно – всеки участник ще направи свой списък с въпроси, ключови за него.

 • Техники за овладяване на притесненията от интервютата за работа:

Основна роля да овладеем тревожността ще има цялостната подготовка, която тренингът дава. Това да знаем какво искаме да кажем и как да го кажем. Това да знаем какво търсим от бъдещия работодател и как да попитаме дали компанията го предлага. Но все пак ще разгледаме и няколко конкретни техники, предназначени за овладяване на тревожността преди интервюто за работа.

Формат на тренинга:

Тренингът ще се проведе на живо, в зала, в малка група до 10 човека.

Какво ще включва:

 • Ще има кратки лекционни части, с информационна и обучителна цел.
 • Най-голям превес в програмата ще имат упражненията – самостоятелни, по двойки или в групи. Ще учим, като търсим отговори в себе си. Ще учим и през интеракцията с другите, ще предизвикваме собствената си перспектива. Ще търсим решения там, където преди сме виждали проблеми.
 • „Въпроси и отговори“ сесии, където ще имаш възможността да питаш неща по темата, които не са били засегнати, а те вълнуват.

Водещ на тренинга:

Аз съм Искра Банкова, консултант по кариерна промяна и професионално ориентиране (GCDF certified) с 15+ години опит в корпоративния HR и подбор на персонал. Помагам на хора, които са на професионален кръстопът, да намерят яснота каква кариера им приляга и какъв тип работа би им донесла удовлетворение и смисъл.

Професионалният ми път е основно във вътрешни HR отдели в международни компании от телеком и IT сектора: Yettel (ex. Telenor), Paysafe Group, GTT (ex. Interoute). Минала съм през всички стълбички на йерархията, от стажант до мениджър на екип, като над 7 години съм ръководила дейността по подбор в различни организации. От 2020 допринасям за развитието на практиката на Valuety HR – съвременна агенция за подбор на персонал, а от 2021 паралелно стартирах и самостоятелна дейност като „Кариерен консултант“.

В професионалния си път съм провела над 8,000 интервюта с кандидати за работа – от стажантски през експертни до директорски роли. Работила съм както във вътрешни HR отдели, което ми е позволило да вникна в дълбочина на това какво търсят компаниите, така и в агенции за подбор, които са ме обогатили с консултантски опит и по-задълбочено разбиране за стремежите на кандидатите. 

Условия и записване:

Дата на провеждане: 09 юли 2022 (събота)

Продължителност: Eднодневен уъркшоп от 10:00 – 17:00 с един час обедна почивка и две междинни почивки от 15 минути.

Локация: гр. София

Формат: На живо, работа в група до 10 човека

Цена на тренинга при ранна регистрация до 20.06.2022 –  80 лева.

Цена на тренинга при късна регистрация от 21.06.2022 до 08.07.2022 – 100 лева.

Начин на плащане: по банков път преди тренинга, след потвърждение за включване.

Запази своето място, като ми пишеш на mycareer@iskrabankova.com.

Последвай ме:
LinkedIn
Facebook
Instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *