Да вземеш решението да промениш професионалния си път изглежда като най-трудната задача, пред която ще се изправиш, когато обмисляш кариерна промяна, но всъщност това е само първата стъпка от дълго пътуване. Трябва да си подготвен/а, че след фойерверките от ентусиазъм и мотивация ще има дни, в които няма да виждаш никакъв смисъл да се опитваш. Ще ти е тежко. Ще си обезсърчен/а. Ще будуваш през нощите, чудейки се как може да осъществиш това, в което вярваш. Ще си уморен/а през дните. Ще искаш да се откажеш. Ще вярваш, че правилното решение е да се откажеш.

И пак ще продължиш да опитваш. Ще влагаш още усилия, много усилия, непосилни, ненужни може би усилия. Ще искаш да разпускаш лежерно с приятелите си/семейството вместо да присъстваш на 3-часова вечерна лекция за преквалификация, два пъти в седмицата, всяка седмица в продължение на месеци. Ще искаш да имаш свободното време, което имаше преди, когато просто беше на работа. Тъпа работа, наистина, но пък лесна и предвидима. Ще искаш пак да печелиш парите, които печелеше преди, а не да започваш да градиш име и репутация в нов сектор/ бизнес / професия от нулата. Ще бъде трудно. Това е истината. И само ти може да прецениш дали искаш да платиш цената.

Цената на това да бъдеш този, който искаш да бъдеш.
Цената на това да бъдеш тази, която искаш да бъдеш.

…………………………………..

Ако търсиш подкрепа в откриването на следващата кариерна стъпка и подготовката за интервю за работа, свържи се с мен на mycareer@iskrabankova.com.

Повече за индивидуалните кариерни консултации може да научиш тук.

Мечтай. Сбъдвай. Бъди.

Последвай ме:
LinkedIn
Facebook
Instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *