Кариерата на жените през различните етапи на живота

Кариерата обикновено се описва като възходяща градация от позиции с нарастващи отговорности. За много жени обаче реалността е различна. Обикновено кариерата през първата половина от живота им е по-скоро крива с пикове и спадове, породени от постоянното жонглиране между професионално развитие и грижи за децата. Авива Уитенбърг-Кокс, CEO на 20-first, световна консултантска фирма за полово равенство, посочва, че много жени съумяват да приоритизират професионалните си амбиции, едва след като стигнат 50-те години и именно около тази възраст успяват да изкачат своите професионални върхове.

Тя съветва: „Не си мислете, че докато сте на 30, е определящо да изградите кариерата си. Напротив. Това е една ранна, градивна фаза за всички хора, които стават родители. Продължавайте да учите и да израствате, но не си мислите, че задължително трябва да приемете повишение, което ще изисква прекомерно много от Вас или че трябва да забравите за децата си в името на кариерата.“ (…) Препоръките й към работодателите са: „Бизнес лидерите е важно да разберат, че кариерата на жената може да не е праволинейна (…) и трябва да създават по-гъвкави условия на работа, за да може да се съвместяват работни и семейни отговорности.“

👉 Пълният текст на статията вижте тук: https://bit.ly/35lvnwO

………………………….

Ако търсиш подкрепа в откриването на следващата кариерна стъпка и подготовката за интервю за работа, свържи се с мен на mycareer@iskrabankova.com.

Повече за индивидуалните кариерни консултации може да научиш тук.

Мечтай. Сбъдвай. Бъди.

––––––––

Беше ли ти полезно съдържанието на този пост? Ако „да“, натисни „Харесвам“ бутона, за да знам, че има смисъл да продължавам да създавам и качвам съдържание. Писането е самотно занимание и само през споделената обратна връзка се ориентирам кои теми са значими и ценни за хората, които четат постовете ми. Благодаря ти за подкрепата!

Последвай ме:
LinkedIn
Facebook
Instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *