Последната препоръка, когато правиш сериозен кариерен завой, е да не се отказваш. Но не просто да постоянстваш в правенето на нещо, което не води до резултат, а да търсиш различни начини към постигането на стремленията си, в случай че първите опити се окажат неуспешни.

Ще бъде трудно да рестартираш кариерата си. Понякога ще си уморен/а. А може би дори отчаян/а. На моменти може да изглежда дори невъзможно. И наистина ще стане невъзможно – ако се откажеш.

Бъди уверен/а в уменията си. Вярвай в себе си и мечтите си. Експериментирай. Позволявай си да грешиш. Учи се от неуспешните опити. И пак опитвай. По-нов начин. По-нестандартен начин. По-нетипичен за теб начин.

Води се от ценностите си, от това, в което вярваш, за да не загубиш посоката, но не се фиксирай върху безкомпромисно точното случване на набелязаните стъпки към заветната цел. Проявявай гъвкавост и адаптивност в подхода си.

И не бъди свой съдник, когато не се справяш (ще има такива моменти), а свой приятел, който те подкрепя и насърчава. Грижи се за себе си по пътя към осъществяване на мечтата си. Когато изпиташ остра потребност да загърбиш план-графика си към целта – направи го.  Когато се измориш – почини си. Искаш да разпуснеш с приятели – действай. Сложи пауза на усилията, когато усетиш, че имаш нужда да презаредиш. А когато събереш отново сили, опитай пак. Продължи напред. С грижа към себе си и разбиране, че това, което правиш, го правиш за себе си, а не въпреки себе си.

Успех!

……………………………………….

Виж всички препоръки за кариерна промяна в блог секцията на сайта ми.

Ако търсиш подкрепа в откриването на следващата кариерна стъпка и подготовката за интервю за работа, свържи се с мен на mycareer@iskrabankova.com.

Повече за индивидуалните кариерни консултации може да научиш тук.

Мечтай. Сбъдвай. Бъди.

––––––––

Беше ли ти полезно съдържанието на този пост? Ако „да“, натисни „Харесвам“ бутона, за да знам, че има смисъл да продължавам да създавам и качвам безплатно съдържание. Писането е самотно занимание и само през споделената обратна връзка се ориентирам кои теми са значими и ценни за хората, които четат постовете ми. Благодаря ти за подкрепата!

Последвай ме:
LinkedIn
Facebook
Instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *