Програма „Група за кариерна промяна“

За първи път моя групова програма събира заедно всички ключови елементи, необходими за успешна кариерна промяна и ги представя в едно всеобхватно и вълнуващо пътешествие. С „Група за кариерна промяна“ ще имаш уникалната възможност да се впуснеш в процес на дълбоко самопознание в малка общност от съмишленици (до 8 човека в група), да разгърнеш своя потенциал и да откриеш какъв тип работа наистина те кара да се чувстваш жив/а и удовлетворен/а.

 • Изпитваш неудовлетворение от работното си място…
 • Събуждаш се сутрин, потиснат/а, че работиш нещо, което не ти харесва….
 • Чувстваш се объркан/а каква работа е подходяща за теб…..
 • Не знаеш откъде да започнеш и дали можеш да се справиш сам/а….
 • Имаш нужда от посока и подкрепа в търсенето на по-удовлетворяваща кариера…

Отлагаш от дълго време промяната, защото вероятно…

 • те е страх от неизвестното,
 • съмняваш се в собствените си способности,
 • плаши те финансовата несигурност,
 • не знаеш откъде да започнеш,
 • притесняваш се, че липсата на опит в новата област ще те спре.

Не е нужно да губиш още:

….време в съмнения и несигурност;

….енергия в притеснения и тревоги;

….самочувствие и вяра в себе си;

….надежда за по-добро бъдеще.

Представи си, че още в първите месеци на 2024 година започнеш с….

 • Ясна идея за посоката, в която искаш да се развиваш…
 • Усещаш прилива на спокойствие и надежда…
 • Сутрин се събуждаш с вяра в себе си и готовност да действаш…
 • Всеки ден правиш крачка напред…
 • И знаеш, че вървиш по стъпките на своите мечти…
 • Имаш подкрепата на малка общност, която върви заедно с теб….

Програмата “Група за кариерна промяна” може да ти помогне да намериш нова кариерна посока и да осъществиш своите кариерни цели. Без значение дали търсиш напълно нова кариера или искаш да преосмислиш настоящата си, тази програма предлага инструментите и подкрепата, от които се нуждаеш, за да направиш информиран и уверен избор.

Тази ~3-месечна програма те води по пътя на самооткритие и професионално развитие, комбинирайки креативни техники и персонализирани стратегии за постигане на кариерно удовлетворение и успех.

Програмата стъпва и надгражда 8-те издания на уъркшопа “Каква работа е подходяща за мен”, като, в уюта на спокойно темпо и подкрепата на малка група, ти дава възможност да изследваш своите интереси и да откриеш какъв тип работата ти носи удовлетворение и смисъл. В нашата група ти ще си не просто участник – ти ще си част от общност, където всеки споделя, но и съдейства на другите. Въпреки че всяко пътуване е индивидуално, силата на подкрепата и споделения опит е несравнима.

„Група за Кариерна Промяна“ е твоята възможност да излезеш от мъглата на съмненията и да стъпиш на пътя към ясно определена и удовлетворителна кариера.

В програмата „Група за кариерна промяна“ те очаква един вълнуващ, обогатяващ и вдъхновяващ процес, който комбинира лесно поднесена теория и практически знания с дълбока грижа и професионална подкрепа:

Ключови знания:

Моят подход включва представяне на ключови теоретични концепции от кариерното ориентиране по начин, който е ясен и лесно приложим. Ще ти осигуря необходимите знания, за да направиш информиран избор за своята кариерна посока.

Личностни въпросници:

Това са инструменти, които ще ти помогнат да се погледнеш по-дълбоко и да разбереш своите основни черти, предпочитания и мотиви. Тези въпросници са не само пътеводител към самопознанието, но и основа за разработване на индивидуален план за кариерна промяна, който отговаря на твоите уникални нужди и цели.

Упражнения:

Включена е амалгама от упражнения от Когнитивно-поведенчески коучинг, Терапията на приемането и ангажирането (ACT), Мотивационно Интервюиране и Арт терапията. Когнитивно-поведенческият коучинг ще ти помогне да идентифицираш и преработиш ограничаващи убеждения и поведения. ACT подходът акцентира върху приемането и ангажирането с твоите ценности. Мотивационното интервюиране стимулира твоята вътрешна мотивация за промяна. Арт терапията пък предлага креативен път за изразяване и самооткриване. Всички тези техники са интегрирани в програмата, за да предоставят цялостен и мултидисциплинарен подход към твоята кариерна трансформация.

Грижа и подкрепа: Знам колко е важно да се чувстваш подкрепен/а и разбран/а през целия процес. Програмата предлага среда на съпричастност и подкрепа, където всеки участник може да споделя и да получи разбиране.

Мотивация и вдъхновение: В програмата мотивацията и вдъхновението са не прсто допълнение, а сърцевина на целия процес. Тук ще намериш искрата, която ще те води напред, като откриваме заедно какво те кара да гориш отвътре и как да преобразиш тази енергия в стъпки към твоята мечтана кариера.

В „Групата за кариерна промяна’ ще преминеш през утвърдени стъпки, които вече са помогнали на много хора да открият своя път. Моят опит в индивидуалните консултации и груповата работа ми е показал, че тези стъпки не само работят, но и вдъхновяват. Ти не си сам/а в това пътешествие – заедно ще откриваме, ще се учим и ще растем. Стъпка по стъпка, ще изградим пътя към кариерата, която ти дава радост и удовлетворение. Приготви се за промяна, която ще преобрази не само твоята професия, но и теб самия!

Аз съм Искра Банкова, консултант по кариерна промяна и професионално ориентиране (GCDF certified) с 15+ години опит в корпоративния HR и подбор на персонал, придобит основно в международни компании от телеком и IT сектора: Telenor/Yettel, Paysafe Group, Interoute/GTT, Valuety HR.

Минала съм през всички стълбички на йерархията, от стажант до мениджър на екип, като над 8 години съм ръководила дейността по подбор в различни организации. Oт 2021 стартирах самостоятелна консултантска дейност в областта на професионалното ориентиране. след придобита квалификация по GCDF програмата (Global Career Development Facilitator). Оттогава помагам на клиентите си да се ориентират професионално и да изберат кариерна посока в унисон със своите ценности и силни страни.

Локация: Срещите ще се провеждат на живо, в малка група до 8 човека, в моя офис в гр. София, бул. „България“ 53.

Начало: Дата ще бъде обявена в средата на февруари, 2024.

Продължителност:

Програмата включва 10 присъствени сесии, всяка от които по един час и половина, провеждани веднъж седмично през делничен ден (вторник) в извънработно време (от 18:30). Минаването през цялата програма отнема близо 3 месеца.

Регистрацията е затворена.

Инвестиция:

Заплащането на програмата е на една вноска, в цената на която са включени всички използвани упражнения, необходими материали, платени личностни въпросници.

✅ Инвестиция:

Вариант 1: Пакет „Стандарт“ – по 26 лв./час – общо 390 лв. за цялата програма
👉 Участие в 10 срещи от по час и половина:
Запознаване с водещи теории за професионално ориентиране
Индивидуални упражнения и личностни тестове
Модерирани тематични дискусии по двойки и в група
👉Включени помагала и материали за ползване по време и след обучението:
Личностни въпросници
Писмен рипорт за професионални ценности
Генериран доклад с подходящи професии
Рипорт за мотивацията в работата
Разпечатана книжка с теория и упражнения
Вариант 2: Пакет „МАКС“- 480 лв.
Всичко изброено в „Стандарт“ +
2 индивидуална кариерни консултации на преференциална цена от 45 лв. вместо стандартната 65 лв. (по 60 мин. всяка), насрочени в удобен ден/час по време на програмата или до 3 месеца след нейното приключване.

Начин на плащане:

Заплащането се извършва по банков път, след издаване на фактура.

* Мястото се пази до 5 работни дни след заявен интерес, след което, ако не бъде платена фактурата, се преотстъпва на следващия заявил интерес.

Записване:

Побързай, защото групата е само от 8 човека. Запази своето място сега.

Лесно е… Необходимо е само да ми изпратиш имейл на mycareer@iskrabankova.com със заглавие „Група за кариерна промяна.“