как да адресираме страха си от поемане на рискове

Лори Бъмгарнър, кариерен коуч, съветва в своя статия как да адресираме страха си от поемане на рискове. Той е една от честите причини хората да не предприемат действия към постигане на професионалните си мечти. Ако и ти се бориш с такъв, разгледай някои от нейните съвети:

✅ Опитвай нови неща – Така изграждаш самоувереност и повишаваш способността си да се справяш с бъдещи, по-големи рискове. Кога за последно опита да направиш нещо за първи път?

✅ Направи преглед на рисковете, които си поемал/а досега – Спомни си за случаите, когато си излизал/а отвъд зоната си на комфорт и си правил/а нещо, от което те е страх. Какъв беше резултатът? Как се почувства, след като го направи? Дори да не си се справил/а, какво научи?

✅ Анализирай какво в миналото е довело до този страх – Помисли какво в твоя живот е довело до страха от поемане на риск. Анализирай ситуациите и виж какво е общото между тях.

✅ Помисли какъв би могъл да е най-лошият сценарий за развитие на ситуацията, ако поемеш риск – Най-вероятно ще установиш, че той не е толкова ужасяващ и непреодолим, а и по този начин ще се подготвиш за очаквани проблеми по пътя и ще можеш да ги адресираш проактивно.

✅ След това се опитай да си представиш най-добрия сценарий – Веднъж след като си анализирал/а най-лошия вариант за развитие на събитията, помисли кои са хубавите неща, които могат да последват от поемането на риска, включително и уроците, които ще научиш.

✅ Бъди готов/а, че понякога страховете ти пак ще изплуват на повърхността – Преодоляването на страха от поемане на риск е процес и понякога може страхът да надделява, но колкото повече рискове поемаш, толкова по-лесно и бързо ще преодоляваш това чувство.

👉 Съветите са изведени от статията на Лори Бъмгарнър: https://bit.ly/3vxXk0d

Последвай ме:
LinkedIn
Facebook
Instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *