Индивидуални кариерни консултации

За кого са подходящи индивидуалните кариерни консултации?

Кариерното консултиране все още е ново и сравнително непознато за българската реалност. Повечето хора, с които разговарям, не са сигурни дали то е подходящо за тях. Ако и ти се чудиш, разгледай въпросите по-долу и ако отговориш с „да“, на който и да е от тях, значи си попаднал/а на правилното място:

 • Натрупал/а си опит в определена професия, но вече не ти носи удовлетворение?
 • Или все още учиш и не знаеш накъде да се ориентираш професионално?
 • Чудиш се дали е време да смениш работата си?
 • Не разбираш защо не те одобряват за позициите, по които кандидатстваш?
 • Искаш да избягаш от центрофугата на настоящата си работа и да намериш смисъл в това, което правиш?
 • Погълнат/а си от плаващите пясъци на рутината и отегчението на делничните дни и търсиш спасително въже?
 • Заемаш престижна позиция, но не можеш да избягаш от чувството на празнота?
 • Или имаш някаква друга тревога, свързана с твоята кариера, която искаш да споделиш и да разрешиш?

Какво включват кариерните консултации?

В зависимост от твоята лична заявка и цел, кариерните срещи могат да включват комбинация от някои или всички изброени по-долу дейности:

 • Разговори с много въпросителни, насочени към вглеждане в себе си и търсене на отговори за професионалния път;
 • Прилагане на въпросници за анализ на личностните стилове, ценности, интереси и умения;
 • Изясняване и формулиране на кариерните цели и подпомагане в изготвянето на практичен кариерен план;
 • Разглеждане на техники за подобряване на уменията за вземане на решение при избор на кариерна стъпка;
 • Проучване на различни алтернативи за развитие и съпоставянето им с възможностите на трудовия пазар;
 • Между срещите обикновено възлагам на клиентите „домашна работа“ – кратки, но важни дейности, които да свършиш в свободното си време, за да постигнеш успешно целите си.

Продължителност на кариерното консултиране:

Това е сравнително краткосрочен процес, който варира в зависимост от заявката на клиента. В моята практика обичайно включва между 3 и 8 срещи, провеждани веднъж седмично (присъствено или online през Zoom). Повече за етапите, през които минава кариерното консултиране, може да научиш тук.

Програми за индивидуално консултиране:

🙌 Програма „Успешна кариерна промяна“

Програмата „Успешна кариерна промяна“ е за теб, ако чувстваш, че настоящата ти кариера не те удовлетворява и копнееш за промяна, но не знаеш откъде да започнеш. Тя е създадена, за да преведе през всички етапи на кариерното консултиране – през себеопознаването, генерирането и валидирането на идеи за нова посока до формулиране на кариерна цел и план за действие. През общо 8 срещи ще те подпомогна да откриеш своя нов професионален път.

🙌 Програма „Каква работа е подходяща за мен?“

Програмата цели да подпомогне хората в процеса на откриване на тип работа/компания, които са в унисон с личността им. Отговорът на въпроса „Кой/коя съм аз?“ предшества отговора на въпроса „Каква работна позиция да избера?“ Затова и в рамките на 5 едночасови срещи подпомагам хората през структурирани въпросници и разговори да идентифицират четирите основни личностни компонента, които имат отношение към избора на работа, която носи смисъл и удовлетворение.

🙌 Програма „Твоите мечти, твоят избор“

Това е програма за кариерно ориентиране след завършване на гимназията. Насочена е към ученици от 10-и, 11-и и 12-и клас. Тя цели да подпомогне учениците да разберат какво наистина им харесва, в какво са добри, къде и как искат да стигнат в бъдеще. Улеснява взимането на решение каква специалност да кандидатстват и как да продължат своя кариерен път.

🙌 Програма „Интервюта за работа – как да бъдем успешни?“

Тази програма е за теб, ако виждаш, че не успяваш да минаваш успешно интервюта за работа. В поредица от 3 индивидуални сесии ще изведем твоите силни страни, постижения, успехи и ще се учим как да ги презентираш убедително. Ще разиграем интервю за работа и ще ти дам градивна обратна връзка.

🙌 Коучинг програма „Изграждане на увереност“

Ако несигурността и съмненията в себе си те спират да разгърнеш пълния си потенциал, тази програма е за теб. Тя е създадена, за да ти помогне да преодолееш своите вътрешни бариери и самоограничения. В рамките на ~6 месеца ще работим заедно, за да трансформираме несигурността ти в смелост да преследваш и постигаш своите професионални мечти. Ще използваме доказани методи като когнитивно-поведенчески коучинг, терапия на приемането и ангажирането, мотивационно интервюиране, арт-терапия и позитивна психология.

🙌 Услуга „Кариерна подкрепа“

Тази услуга е за теб, ако имаш конкретно работно предизвикателство, което не можеш да разрешиш сам/а. Чрез съвместна работа и използване на ефективни техники, ще откриеш своите вътрешни ресурси, за да вземеш информирано решение за преодоляване на трудността. В зависимост от казуса, пред който си изправен/а, може да е необходима само една или поредица от срещи – подходът е напълно индивидуализиран спрямо проблема, пред който си изправен/а.

Ако твоята кариерна дилема не попада в нито една от тези програми, тогава може да ми пишеш, за да насрочим опознавателна среща и да обсъдим от какъв тип съдействие имаш нужда.

Инвестиция в индивидуални консултации:*

*Програмите и тренингите имат пакетни цени, които са надлежно упоменати на съответните страници с информация. Цените по-долу са за консултации, които не попадат в обхвата на цялостните програми.

 • Първа опознавателна онлайн среща (30 минути) с начален стартови час между 9:00 и 17:00 в работни дни – 30 лева. Включва анализ на проблема и предложение за последващи срещи по теми и продължитеност.
 • Втора и всяка следваща среща (60 минути) с начален стартови час между 9:00 и 17:00 в работни дни – цена 65 лева* (заплаща се по банков път).
 • За срещи, насрочвани в почивни дни, официални празници или извън работно време (след 18:00 часа), допълнително заплащане от 10 лв. върху стандартната цена (заплаща се по банков път).

……………………………………………..

Ако търсиш подкрепа в откриването на следващата кариерна стъпка и подготовката за интервю за работа, свържи се с мен на mycareer@iskrabankova.com.

Мечтай. Сбъдвай. Бъди.