Уъркшоп „Каква работа е подходяща за мен?“

За кого е подходящ този тренинг?

 • Ако всяка сутрин се събуждаш с усещането, че работното ти място не те зарежда, а те изтощава…
 • Ако душата ти иска промяна, но умът ти не знае къде да намери отговорите…
 • Ако се чувстваш сякаш талантите ти остават невидими и неизползвани…
 • Ако непрестанно търсиш и сменяш позиции, надявайки се да намериш мястото, където сърцето ти ще каже „Това е!“…

Ти не си сам в това търсене. В този уъркшоп ще се срещнеш с хора като теб – различни по възраст и професионален път, но обединени от искрената мечта да открият работата, която носи смисъл и удовлетворение. Ще споделяме, ще се вдъхновяваме и заедно ще търсим отговорите.

Уъркшопът „Каква работа е подходяща за мен?“ е твоят ключ към откриването на професията, която резонира с дълбоките ти стремежи и амбиции. Този тренинг ще ти даде възможността да проучиш своите идеи за бъдещата работа, да ги потвърдиш като възможни или да ги изключиш от списъка си с опции.

За хора, които към момента нямат никакви идеи за бъдеща реализация, препоръчвам горещо да се насочат към индивидуалните ми програми: Каква работа е подходяща за мен? или Успешна кариерна промяна , където в дълбочина ще изследваме възможни пътища за реализация. Уъркшопът е по-подходящ за хора, които се колебаят и избират измежду различни възможности, отколкото за хора, които нямат никакви отправни точки.

Каква е целта на тренинга?

Програма „Каква работа е подходяща за мен?“ цели да те подпомогне в откриването на какъв тип позиция, организация или собствен бизнес биха ти прилягали в най-голяма степен, така че да изпитваш удовлетворение и смисъл от работата си.

По-голямата част на тренинга е посветена на практически упражнения. В тях използваме съвременни помагала за кариерно консултиране и личностни въпросници. Целта е да получиш разбирането, яснотата и подкрепата, от които се нуждаеш, в открита и вдъхновяваща атмосфера. Този тренинг е мостът между теб и работата, която ще те кара да се чувстваш пълноценен/нa, ангажиран/a и вдъхновен/a всеки ден.

Основни стъпки в тренинга:

Откриването на това коя работа е подходящата за нас започва с първоначалното разбиране на четири ключови аспекта на личността ни:

 • Ценностите, които ни водят – Забързани във въртележката на ежедневието, все по-рядко ни остава време да поспрем и да се замислим какво всъщност е стойностно за нас. Да живеем в синхрон с ценностите си означава да бъдем своята най-автентична версия. Ще използваме WIS/SVP въпросника за извеждане на топ 5 професионални ценности и ще анализираме в какви професии можем да ги приложим най-пълноценно.
 • Силните страни, на които можем да разчитаме – През серия от въпросници, упражнения и самооценъчни скали ще те подпомогна да изведеш и систематизираш своите силни страни. Ще разгледаме DISC теорията на личността и как тя може да ти помогне да разбереш по-добре своите уникални поведенчески модели. Ще идентифицираш не само своите основни силни страни, но и как те могат да бъдат ефективно използвани в различни професии.
 •  Интересите, които ни мотивират – Работа, съобразена с професионалните ни интереси, води не само до по-голяма продуктивност и успехи, но и повишава удовлетворението ни. Тук ще разгледаме и попълним въпросник по „Теорията за избор на професия“ на Джон Холанд и ще получиш писмен рипорт, който илюстрира какви са твоите водещи професионални интереси.
 • Уменията, които искаме да използваме и развиваме – Всеки един от нас трупа знания и умения в различни области. Откриването на онези от тях, които изпълняваме с хъс и ентусиазъм, е важна съставка от формулата за откриване на удовлетворителна работа. Ще използваме самооценъчен въпросник за извеждането им.
работа
работа

Следва проучването на различни професионални пътища, за да открием къде тези личностни характеристики могат да намерят най-доброто приложение. Този етап ни позволява да анализираме как различните кариерни възможности съответстват на нашите лични и професионални желания.

На този втори етап ще използваме и разгледаме рипорт с подходящи професии, генериран на база нашите интереси по RIASEC теорията*. Използвайки този рипорт, ще можем да направим информиран избор, като съобразим предложенията с реалните възможности на пазара на труда и собствените си амбиции за бъдещето. Така, стъпка по стъпка, ще се приближим до кариерата, която не само ни вдъхновява, но и предлага пълноценно удовлетворение и реализация.

*Рипортът с професии е на английски език и изисква минимални познания по езика.

В края на уъркшопа ще очертаем последващи стъпки, които всеки един от групата се ангажира да предприеме, като използваме SMART модела за целеполагане. Няма да бързаме да вземаме решения за нашата бъдеща кариера, а ще се фокусираме върху планиране на пътя, който искаме да извървим.

В края на уъркшопа ще разполагаш с важни знания за това в каква посока да насочиш кариерата си, ще държиш в ръцете си рипорти, които осветляват твоите професионални предпочитания и ценности и дори ще имаш списък с професии, които са изведени специално за теб.

Съвместната ни работа ще ти предостави уникалната възможност да намериш хора, които, подобно на теб, търсят своята нова кариерна цел. Ще имаме защитено пространство, в което да споделяме и да си помагаме чрез обмяна на идеи и конкретни предложения за компании и позиции.

Всичко това ще ти послужи като основа, върху която да размишляваш спокойно и да вземеш обмислени решения за бъдещето си, след като уъркшопът приключи.

Формат на тренинга:

Локация: гр. София, бул. „България“ 53.

Присъствен формат: Тренингът се провежда на живо, в зала, в малка група до 8 човека:

 • Има кратки лекционни части, с информационна и обучителна цел. Те са подбрани с мисълта да ти помогнат по пътя към твоето кариерно развитие, като ти осигурят необходими знания и умения за взимане на кариерно решение.
 • Най-голям превес в програмата имат упражненията – самостоятелни и в група. Ще учим, като търсим отговори в себе си. Ще учим и през интеракцията с другите, ще предизвикваме собствената си перспектива. Ще търсим решения там, където преди сме виждали проблеми.
 • Преди началото на уъркшопа ще получиш по имейл въпросници за самооценка, чиито отговори ще използваме в рамките на тренинга. Тези въпросници са важна стъпка в твоя процес на самопознание и развитие и ще ни помогнат да създадем по-целенасочено и вдъхновяващо преживяване за теб, което ще те подкрепи в твоя кариерен избор.

Водещ на тренинга:

Аз съм Искра Банкова, консултант по професионално ориентиране и кариерна промяна (GCDF certified) с 15+ години опит в корпоративния HR и подбор на персонал. Помагам на хора, които са на професионален кръстопът, да намерят яснота каква кариера им приляга и какъв тип работа би им донесла удовлетворение и смисъл.

Професионалният ми път е основно във вътрешни HR отдели в компании от телеком и IT сектора: Yettel (ex. Telenor), Paysafe Group, GTT (ex. Interoute), Valuety HR. Минала съм през всички стълбички на йерархията, от стажант до мениджър на екип, като над 8 години съм ръководила дейността по подбор в различни организации. Oт 2021 стартирах самостоятелна дейност като „Кариерен консултант“ след придобита квалификация по GCDF програмата (Global Career Development Facilitator). Оттогава помагам на клиентите си да се ориентират професионално и да направят кариерна промяна в унисон със своите ценности и силни страни.

Дати и инвестиция: 

Предстоящи дати:

20.04.2024 (събота) от 10:00 до 18:30 – Записването е затворено.

Начин на плащане: По банков път преди тренинга, след потвърждение за наличие на свободно място и издаване на фактура.*

* Мястото се пази до 5 работни дни след заявен интерес, след което, ако не бъде платена фактурата, се преотстъпва на следващия заявил интерес.

👉Еднодневно практическо обучение:
Запознаване с водещи теории за професионално ориентиране
Индивидуални упражнения
Участие в дискусии по двойки и в група
👉Включени помагала и материали за ползване по време и след обучението (на стойност 50 лв. от общата цена):
Личностни въпросници
Писмен рипорт за професионални ценности
Генериран доклад с подходящи професии
Разпечатана книжка с теория и упражнения
👉В цената са включени също:
Почивки с осигурено кафе, чай, вода, сладки и соленки
Всичко изброено в „Стандарт“ +
Индивидуална среща (60 мин.), насрочена в удобен ден/час, след приключване на уъркшопа (на цена 50 лв. вместо стандартната от 65 лв.)
Всичко изброено в „Стандарт“ +
Индивидуална среща (60 мин.), насрочена в удобен ден/час, след приключване на уъркшопа.
Втора индивидуална сесия (60 мин.) до 3 месеца след завършване на семинара за адресиране на нововъзникнали трудности в осъществяването на кариерната цел (на цена 50 лв. вместо стандартната от 65 лв.)

Какво казват участниците за тренинга:

Снимки от предишни издания:

Запази своето участие, като ми пишеш на mycareer@iskrabankova.com.

Ако предпочиташ личния подход и уютната атмосфера на 1:1 срещи, може да разгледаш индивидуалния формат на същата програма.