Личен разказ за кариерна промяна

Кариерното консултиране е личен процес, който нерядко опира до нуждата на човек да се завърне към себе си. Ето как звучи един разказ по пътя на осъзнаването потребността от кариерна промяна:

„Поглеждаш се в огледалото и виждаш… един … непознат човек. Виждаш един улегнал (заседнал) човек, потънал в плаващите пясъци на самоналожените си ограничения и безсмислени забрани. Виждаш го – този непознат човек в огледалото – и се чудиш кой е и от къде се появи. Това не си ти, не е възможно да си ти… Похитен си от този неприветлив образ, който претендира да си ти.

Ти трябваше да си някой друг. Някой по-различен. Някой по-добър Аз. А не тривиално отражение на злободневни проблеми, пропуснати шансове и грешни решения.

И този Аз, който трябваше да бъдеш в една друга, паралелна реалност, крещи и се блъска в стените, зад които е залостен и иска да избяга, да открие своя път, но гласът му е заглушен в гърдите ти, както в потен, пулсиращ, смразяващ кошмар. Иска да извика за помощ, но не може, окован в клишета и баналности.

И кога се случи това? Кога се превърна в шаблон?

Може би онзи път, когато замълча, а трябваше да говориш. Може би онзи път, когато жадуваше да промениш съдбата си, но предпочете да се носиш по течението. Може би онзи път, когато… просто трябваше да бъдеш себе си.“

Ако търсиш подкрепа в откриването на следващата кариерна стъпка и подготовката за интервю за работа, свържи се с мен на mycareer@iskrabankova.com.

Повече за индивидуалните кариерни консултации може да научиш тук.

Мечтай. Сбъдвай. Бъди.

Последвай ме:
LinkedIn
Facebook
Instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *