Ролята на малките удоволствия за благоденствието

Когато си представяме пълноценен и щастлив живот, обикновено го свързваме с наши дългосрочни цели – каква работа желаем, какво семейство искаме или как да станем по-добри в това, което правим. Не е изненадващо, че редица изследвания сочат способността ни за самоконтрол в постигането на тези цели за наистина важна.

💡 От също толкова голямо значение за нашето общо благополучие е да се отдаваме и на 😍 малки, краткосрочни удоволствия – да се насладим на чаша кафе, на хубава храна, спорт, любимо занимание или компанията на скъп човек. Изследвания показват, че хедонистичният капацитет на хората е в пряка връзка с общото им благоденствие и удовлетвореност от живота. Затова – нека не се отказваме от дългосрочните си цели, но да не жертваме в устремеността си малките радости, които животът ни предлага, тук и сега.

👉 Може да видите цитираните изследвания в статията: https://bit.ly/3ifypfT

………………………….

Ако търсиш подкрепа в откриването на следващата кариерна стъпка и подготовката за интервю за работа, свържи се с мен на mycareer@iskrabankova.com.

Повече за индивидуалните кариерни консултации може да научиш тук.

Мечтай. Сбъдвай. Бъди.

––––––––

Беше ли ти полезно съдържанието на този пост? Ако „да“, натисни „Харесвам“ бутона, за да знам, че има смисъл да продължавам да създавам и качвам съдържание. Писането е самотно занимание и само през споделената обратна връзка се ориентирам кои теми са значими и ценни за хората, които четат постовете ми. Благодаря ти за подкрепата!

Последвай ме:
LinkedIn
Facebook
Instagram

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *