Програма „Каква работа е подходяща за мен?“

За кого е подходяща програмата?

 • Изпитваш ли неудовлетворение от работното си място?
 • Събуждаш ли се сутрин, потиснат/а, че работиш нещо, което не ти харесва?
 • Чувстваш ли се объркан/а каква работа е подходяща за теб?
 • Сменяш ли компании и позиции, които все се оказват неудовлетворителни?

Ако отговаряш с „да“ на някой от тези въпроси, най-вероятно си на етап, в който имаш нужда да преразгледаш професионалния си път и да постигнеш по-голям синхрон между работата и своите лични диспозиции.

Знам колко е трудно да се справиш сам/а в откриването на каква професия ти приляга. Съмняваш се в себе си, колебаеш се, луташ се между различни възможности. Задаваш си въпроси като: „Дали тази професия е подходяща за мен?“, „Някога ще открия ли какво ми приляга като работа?“, „Дали ще се справя, дори и да я открия?“, „Добър/ра ли ще съм?,“ „Ами ако нищо не стане, дори и да пробвам?“, „Ами ако се проваля?“

Не е нужно да минаваш сам/а по този път. Аз ще вървя редом с теб, като ти показвам ключовите стъпки, през които трябва да минеш, за да постигнеш яснота в коя професионална посока да се насочиш. В спокойна, защитена и конфиденциална среда ще отработваме твоите ограничаващи мисли, ще търсим отговорите на въпросите за твоето професионално бъдеще, ще стимулираме изявата на твоя потенциал.

В програмата „Каква работа е подходяща за мен?“ ще изследваме твоите ценности (лични и професионални), силни страни, интереси и предпочитани знания и умения. Чрез въпроси и упражнения ще те подкрепя да откриеш посоката, в която искаш да поемеш и да се развиваш.

Работа, която е подходяща за мен

Когато базираме решението си на самопознание в тези 4 сфери, можем да изберем каква работа е в унисон с нашата личност. А тогава изпитваме:

 • По-голямо удовлетворение;
 • Подобряване на работното представяне;
 • Себеприемане и укрепване на самочувствието;
 • Повишаване усещането за благоденствие;
 • Намаляване на стреса;
 • Усещане за смисъл.

Какво ще откриеш в програмата?

В програмата „Каква работа е подходяща за мен?“ те очаква един вълнуващ, обогатяващ и вдъхновяващ процес, който комбинира лесно поднесена теория и практически знания с дълбока грижа и професионална подкрепа:

Ключови знания

Моят подход включва представяне на ключови теоретични концепции от кариерното ориентиране по начин, който е ясен и лесно приложим. Ще ти осигуря необходимите знания, за да направиш информиран избор за своята кариерна посока.

Личностни въпросници

Това са инструменти, които ще ти помогнат да се погледнеш по-дълбоко и да разбереш своите основни черти, предпочитания и мотиви. Тези въпросници са не само пътеводител към самопознанието, но и основа за разработване на индивидуален план за кариерна промяна, който отговаря на твоите уникални нужди и цели.

Упражнения

В зависимост от твоите конкретни нужни, ще използваме упражнения от различни направления в психологията, подбрани спрямо твоите нужди (Когнитивно-поведенчески коучинг, Терапията на приемането и ангажирането (ACT), Мотивационно Интервюиране и Арт терапията).

Въпроси, които те карат да се замислиш

Въпроси, които те карат да се замисляш, да виждаш нови перспективи, да търсиш и откриваш какво е важно за теб. Ще те подтиквам да мислиш за по-различни гледни точки и да търсиш решения там, където преди си виждал/а проблеми.

Грижа и подкрепа

Знам колко е важно да се чувстваш подкрепен/а и разбран/а през целия процес. Ще бъда до теб в притесненията и тревогите, които имаш. Ще ги адресираме с разговори и упражнения, за да откриеш какво наистина искаш да правиш.

Колко срещи включва програмата?

Програмата включва 5 срещи по 1 астрономически час, провеждани веднъж седмично присъствено (гр. София, бул. „България“ 53) или онлайн – през Zoom.

Водещ на консултациите:

Аз съм Искра Банкова, консултант по кариерна промяна и професионално ориентиране (GCDF certified) с 15+ години опит в корпоративния HR, придобит основно в международни компании от телеком и IT сектора: Yettel (ex. Telenor), Paysafe Group, GTT (ex. Interoute), Valuety HR.

Минала съм през всички стълбички на йерархията, от стажант до мениджър на екип, като над 8 години съм ръководила дейността по подбор в различни организации. Oт 2021 стартирах самостоятелна консултантска дейност в областта на професионалното ориентиране. след придобита квалификация по GCDF програмата (Global Career Development Facilitator). Оттогава помагам на клиентите си да се ориентират професионално и да направят кариерна промяна в унисон със своите ценности и силни страни.

Пълният ми профил в LinkedIn може да видиш тук.

Инвестиция и начин на плащане:

Инвестиция:

Пакетните цени предлагат по-ниска цена, както е упоменато по-долу, но при желание всяка среща може да се плаща поотделно, след провеждането й. В пакетната цена са включени 5 срещи по 1 астрономически час всяка, както и всички използвани въпросници и съпътстващи упражнения.

Пакетна цена 1: 353 лв. в работни часове (по 60 лв. на среща + 53 лв. за включените платени личностни въпросници)

Пакетна цена 2: 403 лв. за цялата програма за срещи, насрочвани в почивни дни, официални празници или извън работно време (след 18:00 часа) (включва 5 едночасови срещи по 70 лв. + 53 лв. за включените платени личностни въпросници).

Единично заплащане: Плащане за всяка среща поотделно, след провеждането й:

 • цена 65 лв. за срещи в работни дни и часове + 53 лв. за личностни въпросници;
 • цена 75 лв. за срещи в извънработно време + 53 лв. за личностни въпросници.

Начин на плащане:

Заплащането се извършва по банков път, след издаване на фактура.

Записване:

Необходимо е да ми изпратиш имейл на mycareer@iskrabankova.com, за да се уговорим за свободни слотове и да започнем срещите.

Ако имаш колебания дали програмата е за теб, може да насрочим първо опознавателна среща от 30 минути (цена – 30 лв.) и след нея да прецениш дали искаш да продължиш.

Очаквам те!