След като направиш информиран избор за следваща кариерна цел, създай своята пътна карта за постигането й, като очертаеш отделните стъпки, които ще те отведат до нея. Мечтите вдъхновяват и увличат, но, за да се превърнат в реалност, е препоръчително да разпишеш структуриран план за действие.

Целеполагането завишава многократно вероятността да постигнеш професионалната си мечта, защото дава фокус, вдъхва увереност и надежда, насърчава към действие, намалява риска от безконечно отлагане, отчита видимо прогреса, помага да запазиш висока мотивация и да израстваш личностно и професионално по пътя към целта:

👉 Раздроби голямата цел на малки подцели и опиши стъпка по стъпка всичко, което трябва да направиш.
👉 Внимателно оцени колко време ще изисква всяка стъпка и добави времева рамка за всяка от тях.
👉 Измисли си награди – малки и големи – с които сам/а да поощряваш себе си за добре свършената работа на всяка стъпка.
👉 Оцени с какви ресурси за постигане на целта разполагаш: време, финанси, знания, контакти, хора, които могат да помогнат и как да си набавиш онези, които ти липсват.
👉 Обмисли възможните пречки и трудности, които могат да изникнат по пътя към постигане на целта и разработи възможни стратегии за справяне с тях.
👉 Сподели новата си кариерна цел и основните стъпки от плана си с близки хора – доказано е, че когато споделим целите си, това повишава значително вероятността да се придържаме към тях.

……………………………………………………….

Ако търсиш подкрепа в откриването на следващата кариерна стъпка, свържи се с мен на mycareer@iskrabankova.com или 0889 262 002 и запази своя час за онлайн безплатна първа консултация.

Мечтай. Сбъдвай. Бъди.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *